Selecteer een pagina

(Beeld Fotografie Hakvoort)

Toen Siebe Haagsma van Ars Donandi vernam dat hij een of meer goede doelen mocht aanwijzen om een bedrag van € 2.500 te verdelen hoefde hij niet lang na te denken. Siebe koos Hematon en Plusminus. Hematon ontvangt een donatie van € 1.000 ontvangen en Plusminus een donatie € 1.500.

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze goede dingen in de samenleving ondersteunen, van natuurbehoud, cultuur of het vergroten van levensgeluk van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels vonden meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi voor de steun aan lokale en landelijke goede doelen. Ars Donandi bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit jubileum te vieren, reikte Magdeleen Sturm van Ars Donandi in iedere provincie een donatie uit van € 2.500 euro aan een prominente vrijwilliger. In Flevoland was dat Siebe Haagsma. Zie voor meer informatie over Ars Donandi www.arsdonandi.nl.

Omdat Siebe al jarenlang zeer nauw betrokken is bij de onze lotgenotenlijn wil hij dat de donatie wordt besteed aan opleiding van de vrijwilligers van de lotgenotenlijn en het opzetten van een kennisbank die geraadpleegd kan worden door de vrijwilligers van de lotgenotenlijn. De symbolische overhandiging van de donatie vond plaats bij Siebe thuis op 9 juni 2021.

Plusminus is Siebe erg erkentelijk voor de donatie. Met deze donatie kan Plusminus zich blijven inzetten voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten