Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Dag: Bipolariteit in andere culturen

19 juni 2021 @ 13:30 - 15:00

Mocht je denken dat overal ter wereld op dezelfde manier omgegaan wordt met bipolariteit en psychoses dan vergis je je. Ben je benieuwd naar een compleet andere aanpak dan nodigen wij je van harte uit om onze landelijke dag over het Finse model te bekijken.

De Finse aanpak staat bekend onder de naam “In Open Dialogue”. Het accent ligt op het tot stand brengen van verbindingen tussen hulpverleners en patiënten en tussen de patiënt en zijn sociale netwerk. Open Dialogue netwerkbijeenkomsten vormen aldus de kern van het behandelproces.

In Finland (West-Lapland) is Open Dialogue onderzocht bij patiënten met een eerste psychose. Na 5 jaar is meer dan 80% van de patiënten vrij van psychotische symptomen en 85% weer volledig aan het werk. Slechts één derde maakt gebruik van medicatie. Ook blijkt dat in West-Lapland het aantal gevallen van psychosegevoeligheid is gedaald gedurende de 25 jaar dat Open Dialogue wordt toegepast.

We hebben een aantal gasten die in Nederland ervaring hebben met deze in Finland ontwikkelde methode. Tom van Wel is als psycholoog bekend met de Open Dialogue. Martijn Kole heeft zelf ruime ervaring met psychische ontwrichting en heeft een lange weg afgelegd. Heeft veel ervaring met Open Dialogue en kan goed vertellen wat het voor hem heeft betekend. Martijn is directeur van Enik Recovery College. Tot slot zal Michiel Cheukalam, Regio Contactpersoon Flevoland, zijn ervaring delen met de open dialogue.

Vanwege Corona komen we niet fysiek bij elkaar, maar vindt de dag online plaats.

De talkshow is op zaterdag 19 juni, begint om 13:30 uur en duurt tot 15.00 uur. Via een livestream kunt u deelnemen. De link is: https://outoftheboxtv.nl/livestream/

De presentatie is in handen van Linda Jeekel.

Gegevens

Datum:
19 juni 2021
Tijd:
13:30 - 15:00