Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Dag met als thema Jeugd en Opvoeding

19 maart 2022 @ 10:00 - 14:30

Zijn het de genen of de opvoeding die de oorzaak zijn van ons bipolaire lijden? En is er meer wat we nog niet lijken te weten? Presentatrice Linda Jeekel gaat hierover met een aantal gasten in gesprek. Meld je aan via de volgende link!

Gasten

Manon Hillegers is professor kinder- en jeugdpsychiatrie en afdelingshoofd Kinderpsychiatrie van het Erasmus Medisch Centrum Sophia. Zij is een internationaal expert op het vlak van bipolariteit en jeugd. Tevens is zij hoofdonderzoeker van het MARIO onderzoek waar Plusminus aan deelneemt. MARIO is een landelijk onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen van een ouder met een stemmingsstoornis.

Mary Mijnlieff is ervaringsdeskundige en studeerde Pedagogiek. Zij deed onderzoek naar de vraag hoe kinderen (8 tot 12 jaar) de bipolaire aandoening van hun ouders beleefden. Ook zal Mary vertellen over haar eigen jeugdervaringen. En tevens is zij als vrijwilliger werkzaam voor de wetenschapsdesk van GGZInGeest.

Farijal Emanuel is ervaringsdeskundige, geboren in Suriname en is de eerste jaren van haar leven voornamelijk opgevoed door haar grootouders. Op haar vierde kwam zij naar Nederland. Farijal is actief bij Plusminus en bij Kompassie zelfregiecentrum als vrijwilliger. Ook zij zal tijdens de landelijke dag ingaan op haar jeugdervaringen.

 

Praktische informatie?

Je kunt de landelijke dag in Amersfoort bijwonen of volgen via de livestream ( deze staat dan op onze website en wordt gedeeld via Facebook en Twitter). Ook is er ruimte voor de aanwezigen in de zaal en de kijkers thuis om hun vragen te stellen. Ben je erbij? Aanmelden kan via de volgende link

Datum 19 maart

Ochtendprogramma Locatie: Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort

Dit is tegenover het centraal station van Amersfoort

10:00- 10:30 Inloop en ontvangst met diverse stands van o.a.: Plusminus (young), Ruby van der Kuil, Stichting Labyrint-In Perspectief, Hersenstichting

10:30-12:00 Talkshow onder leiding van Linda Jekel met de volgende gasten: Manon Hillegers, professor kinder- en jeugdpsychiatrie en afdelingshoofd van het Erasmus Medisch Centrum Sophia. Mary Mijnlieff, ervaringsdeskundige, vrijwilliger en afgestudeerd op het onderwerp beleving van kinderen van een ouder met een bipolaire aandoening. Farijal Emanuels, ervaringsdeskundige en vrijwilliger.

12:00-13:00 Pauze: diverse stands (zie boven)

Middagprogramma Locatie: Huis van de gezondheid, Stationsplein 125 Amersfoort, tegenover de Eenhoorn. De diverse groepen verzamelen in de Eenhoorn en zullen gezamenlijk onder leiding van de gespreksgroepsleider naar de ruimte lopen waar de gespreksgroep plaats vindt.

13:00-14:30 Gespreksgroep Young

13:00-14:30 Gespreksgroep Naasten

13:00-14:30 Gespreksgroep Lotgenoten

Kosten Geen, een bijdrage aan onze collectebus wordt wel zeer op prijs gesteld. Consumpties zijn voor eigen rekening. In het nabijgelegen treinstation zijn voldoende mogelijkheden tot het kopen van lunch. Ook is het uiteraard mogelijk om een eigen lunch mee te nemen.

 

Gegevens

Datum:
19 maart 2022
Tijd:
10:00 - 14:30
Evenement Categorie: