Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Dag psychofarmaca

juni 15 @ 10:00 - 15:00

Tijdens onze landelijke dag in de Musketon praat Linda Jeekel: dagvoorzitter/presentatrice met drie bijzondere gasten die elk op hun eigen manier een uniek perspectief bieden op leven met psychische kwetsbaarheid en het gebruik van medicatie.

Diederik Bal: Auteur van het boek “Deze pil maakt het verschil”.

Diederik neemt ons mee op een openhartige reis door zijn leven met een bipolaire stoornis. Zijn verhaal belicht de uitdagingen van het vinden van stabiliteit te midden van de emotionele achtbaan die bipolariteit met zich meebrengt. Hij deelt zijn ervaringen met medicatie, therapie en de steun van zijn naasten, en belicht ook de donkere momenten, waaronder een verlammende angstpsychose. Diederik laat zien hoe medicatie een sleutelrol kan spelen in het beheersen van een bipolaire aandoening.

Marieke van Eijkelen: Een ervaren vrijwilliger bij Plusminus,

Ze bied ons een inspirerend voorbeeld van leven zonder medicatie met een bipolaire stoornis. Marieke heeft deelgenomen aan de Bi-zonder studie, waarbij werd onderzocht hoe mensen zonder medicatie door het leven gaan. Haar ervaringen tonen aan dat eigen regie en zelfmanagement mogelijk zijn, zelfs zonder farmaceutische ondersteuning.

Bernadette Wigchert: Een gedreven vrijwilliger bij Plusminus met bijna 40 jaar geschiedenis in de GGZ.

Ze deelt haar persoonlijke reis van het gebruik van psychofarmaca tot het besluit om ermee te stoppen. Bernadette’s inzichten en ervaringen bieden waardevolle inzichten in de complexiteit van leven met bipolariteit, autisme en een gehooraandoening, en de rol van medicatie daarbij.

Met deze diverse sprekers belooft het een boeiende en leerzame bijeenkomst te worden, waarin we dieper ingaan op de impact van psychofarmaca en de verschillende benaderingen van behandeling en zelfmanagement.

De talkshow wordt omlijst met muziek van Astrid Bos en Patrick.

Praktische informatie

De Landelijke Dag vindt plaats bij wijkcentrum De Musketon, Hondsrug 19 in Utrecht.

Vanaf 10:00 uur is de ontvangst en inloop; de talkshow start 10:30 uur. Voor de aanwezigen in de zaal en de kijkers thuis is er ruimte om vragen te stellen. Na de pauze kun je deelnemen aan de gespreksgroepen voor lotgenoten, betrokkenen en jongeren. Meld je via de deze link aan om er bij te zijn.

Gegevens

Datum:
juni 15
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon in Utrecht
Hondsrug 19
Utrecht, Utrecht 3524 BP Nederland
+ Google Maps