Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Dag: Slaap

18 december 2021 @ 10:30 - 12:30

Vanwege corona hebben we moeten besluiten om niet fysiek bij elkaar te komen. Hierdoor gaat te voorstelling Istanbul ook niet door. Het ochtendgedeelte is te volgen via de volgende link: https://outoftheboxtv.nl/livestream/

Voldoende slaap is voor ieder mens belangrijk maar zeker voor mensen met een bipolaire aandoening. Tijdens de laatste landelijke dag van 2021 gaat Linda Jeekel hierover met een aantal gasten in gesprek. Wij zijn er weer in geslaagd een aantal interessante gasten uit te nodigen.

Rixt Riemersma is psychiater en behandelcoördinator van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGz Drenthe in Assen. Haar belangstelling en passie voor slaap en het functioneren van de biologische klok wakkerde aan tijdens haar promotieonderzoek aan het Nederlands Herseninstituut bij Prof.dr. Swaab en Prof.dr. Van Someren. Hier deed zij onderzoek naar dag-nachtritme stoornissen bij demente ouderen en de behandeling met licht en melatonine. Haar huidige werkplek biedt de unieke mogelijkheid om het vak psychiatrie te verbinden met haar deskundigheid op het gebied van slaap en slaapstoornissen. Voordat zij zich in oktober 2019 aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie verbond, was Rixt Riemersma achtereenvolgens werkzaam bij de polikliniek bipolaire stoornissen van het UCP-UMCG te Groningen en het FACT team van Lentis in Winschoten. Van 2012-2021 was zij bestuurslid van het Kenniscentrum Bipolaire stoornissen (KenBiS).

Odile Swagemakers is klinisch psycholoog en verbonden aan PSYQ. Tijdens haar opleiding tot klinisch psycholoog heeft zij een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de behandeling van langdurige slapeloosheid (insomnie) met behulp van cognitieve gedragstherapie voor insomnia (CGT-i). Het onderzoek is inmiddels afgerond en geeft hoopvolle resultaten.

Marieke is sinds 2018 bekend met de bipolaire aandoening. Stemming stabiliserende medicatie bleek niet passend voor haar. Bij haar is de link tussen slaappatroon, energiebalans en stemmingsverloop heel sterk. Voldoende slaap is voor haar dan ook erg belangrijk. Zij is daarom op zoek gegaan naar passende manieren en hulpmiddelen om balans te zoeken. Haar ervaringen wil zij graag delen.

Als extra onderdeel van het ochtendprogramma zal Linda Jeekel in lgesprek gaan met Petra d’Huy. Petra is voor velen bekend van de site en facebookgroep Petraetcetera. De aanleiding voor het gesprek met Petra is het verschijnen van haar boek Leven met bipolariteit.

Gegevens

Datum:
18 december 2021
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort
Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2
Amersfoort, 3818 LH
+ Google Maps