Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Dag Thema: Therapie

7 oktober 2023 @ 10:00 - 15:00

Velen beweren dat de therapeut belangrijker is dan de therapie zelf. Hiermee wordt dan naar alle waarschijnlijkheid bedoeld, dat de kwaliteiten van de therapeut, zoals empathie, respect, communicatieve vaardigheden en professionaliteit, een cruciale rol spelen in het succes van de therapie. Maar hoe zit het met onze eigen regie? Welke invloed heb jezelf in de keuze voor therapie, en het wel- of niet slagen ervan? Tijdens onze landelijke dag op 7 oktober a.s. praat Linda Jeekel: dagvoorzitter/presentatrice hierover met drie gasten.
  • Eline Regeer is als psychiater verbonden aan Altrecht. Samen met een collega geeft zij al een aantal jaren een training voor stellen waarvan de een de bipolaire aandoening heeft en de ander de rol van naaste heeft. Eline zal tijdens de landelijke dag ingaan op de inhoud en het belang van deze training.
  • Josine Fakkeldijk deelt haar ervaring met Dialectische Gedragstherapie, een vorm van cognitieve gedragstherapie die traditioneel gericht is op de behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis. Hoewel deze aanpak in eerste instantie niet geassocieerd wordt met de behandeling van een bipolaire aandoening, is het voor Josine juist effectief gebleken.
  • John Brenninkmeijer omarmde de methodieken Bipolar Advantage en Bipolar, ontwikkeld door de Amerikaanse ervaringsdeskundige Tom Wootton. Deze benaderingen helpen mensen met stemmingsgevoeligheid om krachtige emoties te begrijpen en toe te laten zonder dat het gedrag ontspoort.
De talkshow wordt omlijst met muziek van Astrid Bos.
Praktische informatie
De Landelijke Dag vindt plaats bij wijkcentrum De Musketon, Hondsrug in Utrecht. Vanaf 10:00 uur is de ontvangst en inloop; de talkshow start 10:30 uur. Voor de aanwezigen in de zaal en de kijkers thuis is er ruimte om vragen te stellen. Na de pauze om 13:00 kun je deelnemen aan de gespreksgroepen voor lotgenoten, betrokkenen en jongeren. Meld je hier aan om erbij te zijn: https://forms.gle/uycNK78Z8trNwGK4A
Met vriendelijke groet,
Natalie Spaans en Tineke Mollema
Coördinatoren Landelijke Dag
De link voor online deelname staat op de dag zelf op de homepage van onze website: www.plusminus.nl.

Gegevens

Datum:
7 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon in Utrecht
Hondsrug 19
Utrecht, Utrecht 3524 BP Nederland
+ Google Maps