Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling Istanbul

8 april 2022 @ 19:30 - 21:30

Istanbul

Wil je op kosten van Plusminus naar een mooie theatervoorstelling dan kun je je hiervoor inschrijven. Wil je 8 april naar Alkmaar stuur dan een bericht naar voorzitter@plusminus.nl.

De voorstelling is op 8 april aanvang 19.30 in Alkmaar, Van Maerlantstraat 8.

In Istanbul, bericht van de andere kant zoekt Michaël Bloos in een nieuwe tekst van Freek Vielen naar de grens van de werkelijkheid in relatie tot de psychoses en de vermissing van zijn vader. Een zoektocht naar wat het is zoon te zijn. Een zoektocht naar constructen van de werkelijkheid en zijn angst die te verliezen.

Op 21 november 2017 vertrekt zijn vader naar Istanbul. Een paar weken later worden hij en zijn zus gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat volgt is een surrealistische zoektocht door de nauwe straten van een eeuwenoude stad. Terwijl hun vader in een geheel andere werkelijkheid door diezelfde stad dwaalt dromend van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk en zijn Museum van de Onschuld. De voorstelling; Istanbul, bericht van de andere kant ging oktober 2020 in première bij Frascati. De voorstelling en de tour is razend goed ontvangen.

Michael Bloos (Barreland/Discordia en Nationaal Toneel) staat op het podium samen met Gillis Biesheuvel.

Volkskrant * * * * “Een spannende zoektocht van een zoon naar zijn bipolaire vader” Istanbul, bericht van de andere kant is een charmante performance die de ‘zin van de waan’ onderzoekt. Bloos en Biesheuvel vullen elkaar mooi aan in een charmante performance waarin ze de ander en zichzelf bevragen, grappige kunstzinnige zijwegen bewandelen, en dan weer even de rol van vader en zoon oppakken.

Gegevens

Datum:
8 april 2022
Tijd:
19:30 - 21:30