Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Bipolariteit vanuit spiritueel perspectief’

mei 20 @ 19:00 - 21:00

Relatief veel mensen met een bipolaire diagnose hebben ervaringen van religieuze of spirituele aard. Zelfs mensen die zich nog nooit hebben bezighouden met religie of spiritualiteit kunnen deze ervaringen hebben. Zij maken bijvoorbeeld een samenloop van gebeurtenissen mee die voor hen bijzonder en betekenisvol is, een synchroniciteit. Of ze voelen intense dankbaarheid, vreugde en verbondenheid met andere mensen, het Universum of God. Aan de andere kant kunnen mensen in samenhang met hun religieuze of spirituele beleving ook pijnlijke ervaringen hebben van sterke angst, grote eenzaamheid, totale zinloosheid en waardeloosheid, die zelfs kunnen leiden tot het niet meer willen leven.

Religieuze of spirituele ervaringen kunnen samengaan met psychische ontwrichting en een emotionele of lichamelijke onbalans. Sterke gevoelens van verbondenheid met het universum kunnen bijvoorbeeld leiden tot grenzeloos gedrag. Ook het overmatig zien en volgen van ‘tekens’ kan leiden tot beslissingen en gedragingen die de positieve omgang met anderen en het persoonlijk functioneren in de weg staan. Veel van dergelijke ervaringen vertonen overeenkomsten met de kenmerken van manische of depressieve episoden van de bipolaire stoornis.

In dit webinar kijken we naar deze overeenkomsten en bespreken we hoe authentieke spirituele of religieuze ervaringen kunnen worden onderscheiden van de verwarring die hiermee gepaard kan gaan. Edwin Reurings is ervaringsdeskundige op het gebied van religie en spiritualiteit en de verwarring die hierbij op kan treden. Hij heeft ervaring met zowel reguliere als alternatieve zienswijzen op dit vlak. Edwin is mede-initiatiefnemer van het project ‘Spiritualiteit in Balans’ (www.spiritualiteitinbalans.nl).

Tijdens het webinar is er de gelegenheid om vragen te stellen in de Q en A of via e-mail (landelijkedagen@plusminus.nl). Aanmelden is niet nodig.

Link naar het webinar: https://us02web.zoom.us/j/88061705782

Gegevens

Datum:
mei 20
Tijd:
19:00 - 21:00