Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Stigma: vertel je het wel, vertel je het niet

27 september 2021 @ 19:00 - 20:30

De webinar wordt gegeven door Anita Hubner en Annette Katiman. Anita Hubner is psycholoog en auteur van het boek “Vertel ik het wel of vertel ik het niet. Omgaan met het stigma op psychische aandoeningen’’.  Annette Katiman is ervaringsdeskundige.Anita Hubner en Annette Katiman zijn beiden lid van Plusminus.

Zij verzorgen op maandag 27 september 2021 van 19:00-20:30 het webinar

‘’Vertel ik het wel of vertel ik het niet? Omgaan met het stigma op een bipolaire stoornis’’

Hoe ga je om met het stigma op een psychische aandoening?

‘Wie eenmaal een psychose heeft gehad wordt nooit meer beter’, zei de psychiater tegen de 21-jarige psychologiestudent Anita Hubner. ‘Je kunt beter je studie opgeven, begeleid gaan wonen en je richten op vrijwilligerswerk.’ Als Anita toen in 1995 naar haar psychiater had geluisterd, was ze nooit psycholoog geworden.

Inmiddels zijn de inzichten over de mogelijkheden van mensen die leven met een psychische aandoening veranderd: deelnemen aan de maatschappij, zelfstandig wonen en werken, dat is het doel. Maar nog steeds worden mensen die bijvoorbeeld een bipolaire stoornis hebben in het beste geval gezien als kwetsbaar en in het slechtste geval als gevaarlijk.

Dus wat vertel je als je gaat solliciteren? Wat vertel je tijdens een eerste, een tweede of een derde date?

Tips en adviezen over omgaan met (zelf)stigma:

Anita Hubner beschrijft in haar boek Vertel ik het wel of vertel ik het niet stapsgewijs hoe je die vragen voor jezelf kunt beantwoorden en hoe je kunt omgaan met het stigma dat vastzit aan een psychische aandoening. Het is namelijk niet alleen de maatschappij die stigmatiseert. Veel mensen met een psychische aandoening veroordelen zichzelf en hebben bestaande stigma’s verinnerlijkt.

Ervaringsdeskundige Annette Katiman vertelt in het webinar hoe ze dit driestappenplan op haar situatie toepast. Ze laat zien hoe ze haar afweging heeft gemaakt om voor openheid te kiezen over haar bipolaire stoornis en presenteert haar persoonlijk verhaal.

Daarna is er gelegenheid om interactief aan de slag te gaan met het driestappenplan.

Tijdens dit Webinar is er de gelegenheid om vragen te stellen in de Q & A. aanmelden is niet nodig. U kunt uw vraag van te voren ook sturen aan: landelijkedagen@plusminus.nl.

Klik hier om het Webinar te volgen: https://us02web.zoom.us/j/83786417724

Gegevens

Datum:
27 september 2021
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorie: