Selecteer een pagina

ANBI

Plusminus zet zich 100% in voor mensen met een bipolaire aandoening. Daarom staan we bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het ANBI keurmerk biedt interessante fiscale voordelen.

Zo betaalt Plusminus geen successierecht of schenkingsrecht over erfenissen en schenkingen. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan mensen met een bipolaire aandoening. Als donateur van Plusminus kun je jouw donatie van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels. Je kunt dus goedkoper geven of meer geven zonder extra kosten natuurlijk. Plusminus wordt door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Op de website van de belastingdienst staan wij geregistreerd onder het RSIN/fiscaal nummer ANBI: 809474347. Zie verder www.belastingdienst.nl. Voor de ANBI status is het ook verplicht om de statuten inzichtelijk te maken. De statuten vind je hier. Meer informatie over ons beloningsbeleid vind je hier en informatie over onze financiën vind je hier. Ook zijn wij verplicht om het standaard formulier voor onze publicatie plicht op onze website te plaatsen. Dit vind je door hier te klikken.

Per 1 januari 2019 is de naam van de vereniging van de VMBD veranderd in Plusminus – leven met bipolariteit.

De vereniging werkt met vrijwilligers met uitzondering van een betaalde bureaumanager. Het enige dat wordt vergoed aan de vrijwilligers, zijn de onkosten.