Selecteer een pagina
d

Blogs, vlogs en podcasts

Deze pagina geeft tips over blogs, vlogs en podcasts over de bipolaire aandoening. Heb jij nog een goede tip, stuur deze naar communicatie@plusminus.nl.

Mariët krabbelt op

‘Mariët krabbelt op’ is onderdeel van vlogkanaal ‘Vloggers Altrecht’, waarin zij wil laten zien wie zij is en hoe zij met haar psychische kwetsbaarheid (bipolaire stoornis type 1 en syndroom van Asperger, een vorm van autisme) probeert om te gaan. Zij geeft een inkijkje in haar leven met haar zichtbare kanten, maar ook vaak onzichtbare psychische kwetsbare kanten. Het lastige van laatstgenoemde is dat dit in haar gedrag vaak wel merkbaar is. Dat kan heel lastig zijn voor haar omgeving, maar het is dan niet wie zij is, maar wat haar ziekte is. Ook probeert zij taboes/stigma’s te doorbreken door te laten zien dat mensen met een psychische kwetsbaarheid net zoals ieder ander zijn. Het kanaal is hier te vinden. Zij heeft een speciale aflevering over onze nieuwe naam gemaakt.

Op 28 november 2018 maakte RTV Utrecht een item over de vlogserie ‘Vloggers Altrecht’ en werd er een korte reportage over haar gemaakt:

Heb je een suggestie, waarover zij zou kunnen vloggen of wil je iets anders kwijt, laat het haar weten via marietkrabbeltop@gmail.com.

Kennis- en ervaringssite Petraetcetera

Op de website www.petraetcetera.com kun je verschillende (gast)blogs lezen van mensen met een bipolaire aandoening, betrokkenen en behandelaars. Je kan ze per thema opzoeken en zo kiezen wat voor jou interessant is. Ook vind je allerlei links terug en kan je via de site brochures en zelfs een boek downloaden of films en video’s bekijken.

Vind je het zelf leuk om jouw ervaring te delen en een gastblog te schrijven? Dat kan! Stuur dan een mail naar redactie@petraetcetera.com.

Wil je graag online in contact komen met andere ervaringsgenoten? Ga dan naar www.facebook.com/groups/petraetcetera.

Petra heeft ook een Youtube kanaal deze vind je via de link.

Plusminus Young

Plusminus Young maakt zelf podcasts. Hierin gaan zij het gesprek aan met uiteenlopende gasten die op hun eigen manier te maken hebben met de bipolaire aandoening. Van mensen met eigen ervaringen tot professionals, wetenschappers en naasten. Ruben Eijsink is de host en maker van de podcast.

Ook heeft Plusminus Young een blog, deze wordt geschreven door Esmée Schotel, zie haar eigen site voor meer van haar blog of haar Instagram.

Ruby van der Kuil

Op de website van Ruby zijn boeken en blogs over bipolariteit en tegen stigma’s te vinden. Ruby heeft de diagnose bipolair sinds 2017.

Pillencast

De Pillencast is een podcast met gesprekken over het leven met een psychische aandoening. Elke week praat Rob Schaap uitgebreid met een gast over de diagnose, therapie, medicatie, acceptatie en alles wat verder ter tafel komt. De Pillencast wil taboes op medicijngebruik, behandelingen en psychische aandoening in het algemeen doorbreken. Er is nog altijd meer begrip voor een gebroken been, dan voor een gebroken brein. Er zijn veel podcast met mensen die een bipolaire aandoening hebben. Je vindt de podcast op de website pillencast.nl

Deze pagina is in opbouw. Indien je nog andere goede blogs, vlogs en/of podcasts weet, houden wij ons aanbevolen. Stuur dan a.u.b. een mail naar communicatie@plusminus.nl.