Selecteer een pagina

Blogs, vlogs en podcasts

Mariët krabbelt op

‘Mariët krabbelt op’ is onderdeel van vlogkanaal ‘Vloggers Altrecht’, waarin zij wil laten zien wie zij is en hoe zij met haar psychische kwetsbaarheid (bipolaire stoornis type 1 en syndroom van Asperger, een vorm van autisme) probeert om te gaan. Zij geeft een inkijkje in haar leven met haar zichtbare kanten, maar ook vaak onzichtbare psychische kwetsbare kanten. Het lastige van laatstgenoemde is dat dit in haar gedrag vaak wel merkbaar is. Dat kan heel lastig zijn voor haar omgeving, maar het is dan niet wie zij is, maar wat haar ziekte is. Ook probeert zij taboes/stigma’s te doorbreken door te laten zien dat mensen met een psychische kwetsbaarheid net zoals ieder ander zijn. Het kanaal is hier te vinden. Zij heeft een speciale aflevering over onze nieuwe naam gemaakt.

Op 28 november 2018 maakte RTV Utrecht een item over de vlogserie ‘Vloggers Altrecht’ en werd er een korte reportage over haar gemaakt:

Heb je een suggestie, waarover zij zou kunnen vloggen of wil je iets anders kwijt, laat het haar weten via marietkrabbeltop@gmail.com.

Kennis- en ervaringssite Petraetcetera

Op de website www.petraetcetera.com kun je verschillende (gast)blogs lezen van mensen met een bipolaire stoornis, betrokkenen en behandelaars. Je kan ze per thema opzoeken en zo kiezen wat voor jou interessant is. Ook vind je allerlei links terug en kan je via de site brochures en zelfs een boek downloaden of films en video’s bekijken.

Vind je het zelf leuk om jouw ervaring te delen en een gastblog te schrijven? Dat kan!
Stuur dan een mail naar redactie@petraetcetera.com.

Wil je graag online in contact komen met andere ervaringsgenoten?
Ga dan naar www.facebook.com/groups/petraetcetera

Petra heeft ook een Youtube kanaal deze vind je via de volgende link

plusminus young

Plusminus young maakt zelf podcasts. Hierin gaan zij het gesprek aan met uiteenlopende gasten die op hun eigen manier te maken hebben met de bipolaire stoornis. Van mensen met eigen ervaringen tot professionals, wetenschappers en naasten. De podcast is momenteel te beluisteren via Soundcloud en de Apple podcast app.

Ruby van der Kuil

Op de website van Ruby zijn boeken en blogs over bipolariteit en tegen stigma’s te vinden. Ruby heeft de diagnose bipolair sinds 2017.

Deze pagina is in opbouw. Indien je nog andere goede blogs,vlogs en/of podcasts weet, houden wij ons aanbevolen. Stuur dan a.u.b. een mail naar communicatie@plusminus.nl!