Selecteer een pagina

Behoeftepeiling cursus ‘Spiritualiteit en psychische kwetsbaarheid’

We weten dat spiritualiteit een uitdagend onderwerp kan zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Soms hebben mensen spirituele ervaringen die betekenisvol zijn, maar samen kunnen hangen met ontwrichting zoals een depressie, manie of psychose. Zij gaan op zoek naar de betekenis van de ervaringen en vinden niet altijd een klankbord bij hun omgeving.

Vanuit plusminus willen we in samenwerking met andere patiëntenverenigingen aan deze mensen een cursus aanbieden. We willen de cursus specifiek aanbieden aan mensen met een bipolaire stoornis maar daarnaast ook aan mensen zonder deze diagnose die zich herkennen in deze ervaringen.

Heb jij spirituele ervaringen die soms ook verwarrend of ontwrichtend kunnen zijn? Dan zouden we je graag een paar vragen willen stellen om jouw behoefte hierbij te leren kennen. Je hoeft niet lid te zijn van een patiëntenvereniging. Zou je deze mini-enquête voor 22 mei 2020 in willen vullen?

Hieronder vind je een kort filmpje van Eva Ouwehand dat weergeeft waar het in de cursus ongeveer over zal gaan. Of misschien herken je dingen in het ervaringsverhaal van Edwin? Samen willen zij deze cursus in overleg met de samenwerkingspartners gaan opzetten en ook (mede) geven.