Selecteer een pagina

De Stichting Maatschappelijk Geëngageerd Theater (STIMAGT) presenteert in oktober ‘Die Donker, een volledig nieuwe muziektheatervoorstelling. Daarin staan de betekenis, de noodzaak en de kracht van creativiteit bij het omgaan met depressie centraal. In Nederland krijgt een op de vijf volwassenen te maken met een depressie. De laatste jaren geldt dat ook in toenemende mate voor jongeren. We praten er niet gemakkelijk over. Voor ‘Die Donker’ werkt STIMAGT daarom samen met organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Laten we het er over hebben!

STIMAGT doet voor ‘Die Donker’ een beroep op professionele makers en acteurs. Script en composities zijn van de hand van componist en schrijver Theo Hoek, zelf ervaringsdeskundige op het gebied van depressie, en Joos van Dooremalen is verantwoordelijk voor de regie. Beiden hebben ruime ervaring op het gebied van muziektheater. Zij werken in deze productie samen met ervaren muzikanten en een jonge cast die zich erg betrokken voelen bij het thema van de voorstelling,

In ’Die Donker’ ontdekt hoofdpersoon Toon dat zijn depressie en creativiteit twee kanten van dezelfde medaille zijn. Daar zit zijn veerkracht. Het geeft zijn leven zin. Dat geeft hem vertrouwen en kracht om met zijn depressie in de wereld te staan. Ook al blijft ‘Die Donker’ aanwezig. De voorstelling gaat de dialoog aan met een breed publiek en draagt daarmee bij aan het doorbreken van het stigma rondom depressie en psychische kwetsbaarheid.

‘Die Donker’ trakteert het publiek op 1,5 uur kleurrijk muziektheater. Met veel muziek die speciaal voor deze voorstelling is gecomponeerd en die is geïnspireerd op verschillende muziekstijlen. En met een decor en een regie die ervoor zorgen dat de voorstelling tot de laatste minuut blijft boeien.

Wie zich verder in het thema van de voorstelling wil verdiepen kan deelnemen aan een voorgesprek.

Voorstellingen ‘Die Donker’ : 14, 15 & 16 oktober en 29 & 30 oktober, Lindenberg Cultuurhuis Nijmegen Reserveringen: zie www.diedonker.nl of www.delindenberg.com/theater Meer informatie: Gerard Mangnus, T: 06224117955; E: muziektheater@diedonker.nl;