Selecteer een pagina
d

Films

Deze pagina geeft tips voor films over de bipolaire aandoening. Heb jij nog een goede tip voor een film, stuur deze naar communicatie@plusminus.nl.

Darkest Hour (2017)

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning.

Loving Vincent (2017)

De film ‘Loving Vincent’ is ’s werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. Loving Vincent is een geanimeerde speelfilm waarin het verhaal wordt verteld van de laatste jaren van Vincent van Gogh. De film brengt de schilderijen van Vincent van Gogh tot leven om zijn opmerkelijke levensverhaal te vertellen.

Virgin Mountain (2015)

Fusi is 43 jaar en woont nog bij zijn moeder. Zijn enige hobby is spelen met speelgoedsoldaatjes, totdat hij de sprankelende Sjöfn ontmoet. Fusi bloeit op, maar al gauw blijkt dat Sjöfn bipolair is.

Touched with fire (2015)

Carla (Holmes) en Marco (Luke Kirby) zijn twee bipolaire dichters die vaak een beroep doen op hun emotionele extremen. Wanneer ze stoppen met hun medicijnen, eindigen ze in hetzelfde psychiatrische ziekenhuis. Hun onderlinge chemie werkt op hun emoties en zorgt ervoor dat ze nog meer de weg kwijtraken. Ondanks talloze pogingen om ze uit elkaar te houden, doet het tweetal er alles aan om deze prachtige maar destructieve romance na te jagen. Deze brengt Carlo en Marco van ongelofelijke manische hoogtepunten naar suïcidale, depressieve dieptepunten, tot het moment dat ze moeten kiezen tussen de liefde en hun geestelijke gezondheid.

The Dark Horse (2014)

Het waargebeurde levensverhaal van Genesis Potini, een in 2011 overleden Nieuw-Zeelander met een bipolaire aandoening. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk is de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeert hij met schaken hun leven weer op de rails te krijgen. Daarbij trotseert hij de moeilijkheden van zijn eigen aandoening en soms die van criminelen.

Infinitely polar Bear (2014)

Cameron Stuart, een bipolaire vader, is na een zenuwinzinking en het verlies van zijn baan in een ziekenhuis beland. Hij probeert zijn vrouw Maggie terug te winnen, maar de rijke familie van Cameron geeft het echtpaar geen enkele steun aan. Dan bedenkt Maggie een plan. Ze verhuist naar  New York om binnen 18 maanden een diploma te halen. Intussen is Cameron alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van hun twee dochters.

Silver Linings Playbook (2012)

Patrizio Solitano lijdt aan een bipolaire aandoening. Na zijn verblijf in een psychiatrische instelling lijkt  niets meer zoals het was. Ondertussen laat zijn ontrouwe vrouw Nikki hem in de steek. Patrizio probeert met hoge ups en diepe downs de draad van zijn vroegere leven weer op te pakken.

Melancholia (2011)

Film over de melancholie en depressie van bruid Justine. Haar zus Claire is aan het begin van de film een toonbeeld van stabiliteit, maar in het tweede deel zijn de rollen omgedraaid. De planeet Melancholia zal akelig dicht langs de aarde scheren, of die misschien zelfs raken. Terwijl Claire in paniek raakt, is Justine één en al berusting.

Black Butterflies (2011)

De Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker (1933-1965), gespeeld door Carice van Houten, leidt een uitbundig leven. Maar ze gaat ook gebukt onder ernstige depressies. Aan het slot van de film draagt Nelson Mandela haar gedicht Die kind (doodgeskiet deur soldate by Nyanga) voor tijdens de eerste zitting van het eerste democratisch gekozen Zuid-Afrikaanse parlement (24 mei 1994).

Homeland (vanaf 2011)

Een Amerikaanse drama- en thrillerserie met in de hoofdrol de bipolaire CIA agente Carrie Mathisson.

De gelukkige huisvrouw (2010)

Naar een boek van Heleen van Rooyen.

Michael Clayton (2007)

Michael Clayton werkt als fixer voor een van de grootste advocatenbureaus van New York. In die rol voorkomt hij met raad en daad dat cliënten in de problemen komen. Op een avond vraagt een collega Clayton om langs te gaan bij Arthur Edens (Tom Wilkinson). Deze bipolaire topadvocaat van Claytons kantoor is die middag tijdens een bespreking voor de camera uit zijn bol gegaan. Edens verdedigt op dat moment in een zaak die een chemisch bedrijf miljarden dollars kan gaan kosten. Clayton denkt in eerste instantie dat alles vanzelf goed komt als Edens zijn medicijnen weer gaat innemen. Zijn collega is dat echter niet van plan en maakt in de zaak van het chemische bedrijf een paranoïde indruk. Het hoofd van de juridische afdeling, Karen Crowde (Tilda Swinton), probeert uit alle macht om de schade voor het bedrijf te beperken. Later overlijdt Edens, officieel door zelfmoord. Clayton kan daar echter geen enkele aanwijzing voor vinden. Hij besluit daarom uit te zoeken waar Edens zich mee bezig hield.

Knetter (2005)

Over de relatie van een dochter met haar bipolaire moeder.

All She Ever Wanted (1996)

Film over een bipolaire vrouw die graag kinderen wil.

Mr. Jones (1993)

Geromantiseerde speelfilm, met in de hoofdrollen Richard Gere en Lena Olin. Gebaseerd op het leven van een man met een bipolaire aandoening.