Selecteer een pagina

Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan het CoCluBi-onderzoek (Comorbidity of cluster headache and bipolar disorder). Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdelingen Psychiatrie en Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Het doel van de studie is om te onderzoeken of mensen met een bipolaire stoornis vaker clusterhoofdpijn hebben. Daarnaast willen we kijken hoe mensen met een bipolaire stoornis en/of clusterhoofdpijn hun slaap ervaren, hoe vaak deze stoornissen in families voorkomen en hoe zij denken over het gebruik van lithium.

Voor het onderzoek is het nodig dat u 1 keer een pakket online vragenlijsten invult. Dit kost u maximaal een uur en is geheel anoniem. Alleen als u hoog scoort op de vragenlijst over mogelijke clusterhoofdpijn, wordt u gebeld en uitgenodigd voor een extra telefonisch interview van maximaal een halfuur. U kunt ten alle tijde besluiten niet meer deel te nemen en een mogelijk extra interview ook afwijzen.

Om mee te doen aan het onderzoek stuurt u een mail naar coclubi@lumc.nl, dat kan tot 18 juli 2022. Daarna ontvangt u een mail met een link naar de vragenlijsten. In deze mail staat ook de uitgebreide proefpersoneninformatie die u verder voorlicht. Op basis van deze uitgebreidere informatie kunt u besluiten of u de vragenlijsten invult. Indien u vragen heeft, beantwoorden wij die graag via bovenstaand emailadres.

Wij waarderen uw mogelijke deelname enorm en zijn ervan overtuigd dat deze studie een belangrijke bijdrage kan vormen voor de zorg rondom de bipolaire stoornis. Alvast hartelijk dank!

Team CoCluBi