Selecteer een pagina

Hersendonatie

Honderdduizenden Nederlanders lijden aan een psychiatrische aandoening zoals schizofrenie, depressie of dwangstoornis. Wat gaat er mis in hun brein? Om hier antwoord op te kunnen geven is onderzoek nodig met hersenen die mensen na hun overlijden nalaten aan de Nederlandse Hersenbank. Door u aan te melden als hersendonor draagt u bij aan het vinden van oorzaken en oplossingen, voor een hogere kwaliteit van leven voor mensen met een psychiatrische aandoening en hun naasten.

Op maandag 14 maart 2016 is de Hersenbank voor Psychiatrie (NHB-Psy) een landelijke campagne gestart. Die dag besteedde EenVandaag aandacht aan deze campagne. De uitzending is hier terug te kijken.

Missie van de NHB-Psy is om zoveel mogelijk menselijk hersenweefsel ter beschikking te stellen aan hersenonderzoekers wereldwijd. NHB-Psy richt zich op zeven ziektebeelden waaronder bipolaire stoornis. Sinds de start van de NHB-Psy in 2013 hebben zich al 300 mensen met een bipolaire stoornis aangemeld als hersendonor. Lees meer op de NHB-Psy.nl website.

NHB Banner 468x60px 150dpi