Selecteer een pagina

Op dinsdag 1 november kondigde de hoofdredacteur van de Provinciaalse Zeeuwse Courant, Ronald van Geenen, in het Vlissingse bioscoopcomplex CineCity, aan dat het boek ‘Petra etcetera’ de PZC Publieksprijs 2022 heeft gewonnen. Het boek wordt een ontboezeming en praktische gids voor het leven met een bipolaire stoornis genoemd en is uitgegeven door Tobi Vroegh. Petra heeft met veel succes en steun van haar achterban voor haar boek de meeste stemmen weten binnen te slepen. Mede dankzij jullie, de leden van onze vereniging, is het haar gelukt. Ze wil jullie hiervoor enorm bedanken!

Aantal stemmen

In totaal kreeg het boek, van de in totaal 80 boeken die meededen, maar liefst 526 stemmen. Het verschil met nummer twee, het boek Avifauna Zeelandica, bedroeg slechts acht stemmen. Het was dus een behoorlijk spannende race. Ook gezien het feit dat er zo’n 3200 stemmen waren binnengekomen bij de redactie. Op de derde plaats eindigde het boek ‘Zeeuwse Sien’ van Marijke Peene met 257 stemmen.

Stigma

We zijn blij dat we op deze manier konden meehelpen om de bipolaire stoornis, die toch vaak onderbelicht is, onder de aandacht te brengen. “Er is veel stigma”, vertelt Petra in haar dankwoord. Het prijsbedrag van 500 euro gaat naar de Stichting Petra etcetera om daar deels mooie projecten mee uit te voeren. Op de planning staan: een verhalenbundel van lotgenoten, betrokkenen en behandelaars en een podcast over thema’s die een grote rol spelen in het leven van iemand met een bipolaire stoornis. 

Als je het leuk vindt om ook jouw verhaal te delen, kun je mailen naar: verhalenbundel@petraetcetera.nl Je hoeft hiervoor geen ervaren schrijver te zijn. De stichting kan je hierbij helpen.

Meer informatie over deze stichting kun je vinden op de website www.petraetcetera.com en als je het boek wilt kopen, ga je naar: https://tobivroegh.nl/product/petra-etcetera/

Terugkijken

Klik op onderstaande link om de uitreiking helemaal terug te kijken:

https://youtu.be/31pwqWsa-KA