Selecteer een pagina

We wisten dat het er aankwam en toch is het zeer verdrietig dat Siebe Haagsma op 62 jarige leeftijd is overleden. Siebe had een strijd tegen kanker te voeren en enkele weken geleden kreeg hij van de specialisten te horen dat hij nog maar enkele weken te leven had. Siebe stond nog vol in het leven.

Siebe was een pracht mens met het hart op de goede plaats. Zijn gezin was heel belangrijk voor hem en hij was trots op zijn vrouw en kinderen. Siebe was ook iemand voor wie de bipolaire aandoening het leven op de kop heeft gezet.

Zijn werk in het onderwijs moest hij opgeven vanwege de aandoening. Door hard te werken en eigen regie te voeren heeft Siebe opnieuw betekenis aan zijn leven gegeven. Daarmee is hij ook een voorbeeld voor anderen die met de aandoening worstelen.

De betekenis van Siebe voor de vereniging is groot. Hij is actief geweest als bestuurslid, nam zitting in de Ledenraad. Hij begeleidde de gespreksgroepen voor naasten op de landelijke dagen van Plusminus. Maar het belangrijkste was toch zijn functie als coördinator van de lotgenotenlijn.

Voor een aantal bestuursleden was Siebe ook een belangrijke adviseur. In een gesprek met Siebe kon je toetsen of we nog de goede richting hadden als vereniging. In dat soort gesprekken was hij open en eerlijk in wat hij vond.

Wij zijn heel blij dat wij Siebe in 2020 de Fred Bos Award mochten uitreiken voor zijn verdiensten voor de vereniging. En ook de Koninklijke Onderscheiding in 2021 voor zijn vele vrijwilligerswerk was een grote erkenning voor zijn inzet en verdiensten.

Adieu Siebe en zeer bedankt voor wat je voor ons hebt gedan en hebt betekend

Vereniging Plusminus

Henk Mathijssen

Voorzitter