Vier keer per jaar organiseert plusminus een landelijke bijeenkomst voor haar leden. Deze Landelijke Dag is er om lotgenoten te ontmoeten, ervaringsdeskundigen te spreken en om je te informeren over alle aspecten van de stoornis.
De bijeenkomsten worden gehouden op een zaterdag en vinden plaats in het centrum van het land. Tijdens het ochtendgedeelte is er een spreker die een lezing houdt rondom het thema van de dag. Tijdens de middag gaan de deelnemers in groepen uiteen om over verschillende onderwerpen te praten en ervaringen uit te wisselen. Naar keuze kun je dan deelnemen aan een gespreksgroep of een actieve workshop.
Landelijke bijeenkomsten 2018
17 maart: thema ‘Complexiteit in behandeling bij meerdere aandoeningen/ziektes tegelijkertijd’, locatie Theater De Musketon te Utrecht (presentatie Cognitie bij bipolaire stoornissen en presentatie Zorgprogramma Lijf & Leven).
16 juni: thema ‘Wie ben ik: acceptatie & zelf-stigma’ in Theater De Musketon te Utrecht
22 september: thema ‘Van de dokter beslist tot shared decision making’, locatie Theater De Musketon te Utrecht
15 december: thema ‘Mijn verhaal: ervaringsverhalen, blogs en vlogs’, locatie Het Oude Magazijn Terrein ‘de Wagenwerkplaats’, Soesterweg 310F , Amersfoort
Landelijke bijeenkomsten 2017
17 juni: thema ‘KOPP Kinderen’ in De Musketon te Utrecht (presentatie ‘Kinderen van ouders met een bipolaire stoornis’, workshop ‘KOPP: Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind veerkrachtig en in balans is‘, foto’s)
16 september: thema ‘Betrokkenen’ in Wijkcentrum de Stolp te Den Bosch (lezing van Stef Linsen ‘Help, mijn partner heeft een depressie/psychose!‘, lezing van Henri de Wit ‘Wat betekent een bipolaire stoornis voor je familie- en vriendschapsrelaties en wat kunnen vrienden en familie voor betrokkenen betekenen‘
16 december: thema ‘Sociale omgeving/maatschappelijke participatie’ in De Musketon te Utrecht (presentatie door voorzitter Henk Mathijssen ’30 jaar VMDB’, lezing van Dick Houtzager ‘Van gunst naar recht: VN-verdrag handicap’)