Selecteer een pagina

Legaten

Iets na laten, een testament opstellen. Het is geen onderwerp waar we graag dagelijks over praten. Voor jezelf, als laatste wens is het natuurlijk wel belangrijk, maar ook voor mensen die niet automatisch van jou erven. Of voor Plusminus. Voor ons kan jou nalatenschap veel verschil maken.

Wij willen onze leden namelijk graag nog beter kunnen helpen. Nu en in de toekomst. We willen meer voorlichting over de bipolaire aandoening geven. Meer lotgenotencontact, wetenschappelijk onderzoek financieren en de belangen van patiënten behartigen. Iedere vorm van steun is daarbij welkom. Ook uit nalatenschappen. Wil je daarom eens nadenken over het opnemen van Plusminus in je testament?

We hebben een brochure opgesteld. Daarin nemen we stapsgewijs met je door hoe dat gaat, een testament opstellen en er een vereniging als de onze in opnemen. De brochure vindt u hier. Heeft u interesse om Plusminus in uw testament op te nemen , stuur dan een e-mail naar fondsenwerving@plusminus.nl voor meer informatie.

ANBI en CBF-erkenning

Plusminus is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend als goed doel. Dat betekent dat Plusminus geen erfbelasting betaalt en jouw nalatenschap helemaal ten goede komt aan mensen met een bipolaire aandoening en hun naasten.

Testament opmaken bij notaris

Als je Plusminus laat delen in je nalatenschap, dan is het nodig om een testament te laten opmaken bij een notaris. Een eerste oriënterend gesprek is meestal gratis. Spreek van tevoren met de notaris af wat de kosten zijn en voorkom verrassingen.

We denken graag mee

Wil je vrijblijvend advies over nalaten aan Plusminus? We zijn graag bereid tot een persoonlijk gesprek. Thuis of op ons kantoor. Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met onze voorzitter via voorzitter@plusminus.nl.