Selecteer een pagina

Een student Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit die stage loopt onder leiding van Prof. dr. Iris Sommer bij het UMCG in Groningen zoekt mensen die mee willen werken aan haar project. Voor haar stage maakt Winni een informatieboekje voor mensen met bipolaire stoornis (of schizofreniespectrum) over een ontstekingsremmend eetpatroon.

In het boekje wil ze vertellen hoe dat voedingspatroon eruit ziet, met praktische tips over hoe het ingebouwd kan worden in de dag. Ook zal ze wat recepten en dagmenu’s opnemen ter inspiratie. Ze heeft de volgende vragen voor mensen met bipolaire stoornis:

  • Wat vindt u van zo’n boekje wat maakt het voor u aantrekkelijk om het te lezen/gebruiken?
  • Wat vindt u van dat voedingspatroon? (hoe dat eruitziet zal ze toelichten in het gesprek) en welke uitdagingen ziet u voor uzelf om dat te volgen, waar ik nuttige tips voor kan bedenken?
  • Hoe moet dat boekje er voor u eruitzien qua opmaak en inhoud?
  • Waar moet ik rekening mee houden om de recepten en dagmenu’s aantrekkelijk, nuttig, en haalbaar te maken voor u?

Mensen met interesse in een gesprek kunnen Winni bereiken op w.schalkwijk@umcg.nl. Ze wil later graag ook nog een conceptversie van het boekje voorleggen aan mensen met bipolaire stoornis, om hun mening mee te kunnen nemen in de verbetering van het boekje.