Selecteer een pagina

Vrijwilliger coördinator/gespreksleider lotgenotengroepen

Vacature coördinator/gespreksleider lotgenotengroepen Weert en Roermond (vrijwilliger)

Ter versterking van ons fijne team in Midden Limburg zijn wij op zoek naar een coördinator/gespreksleider voor de lotgenotengroepen Weert en Roermond.

In lotgenotencontactgroepen is de rol van de gespreksleider essentieel. Want alleen in een veilige en ontspannen sfeer zijn mensen bereid hun kennis en persoonlijke ervaring te delen.

De groep in Roermond bestaat uit lotgenoten en betrokkenen en bestaat uit ongeveer 12 deelnemers als iedereen er is. De groep komt samen in het gebouw van de PAAZ nabij het Laurentiusziekenhuis.

In Weert bestaat er ook een lotgenotengroep. Ook daar zijn de deelnemers lotgenoten en betrokkenen. De groep is daar ook ongeveer 12 personen groot. In Weert maken we gebruik van het gebouw van het Regiecentrum.

Vanwege de corona crisis zijn er helaas op dit moment geen bijeenkomsten. Je start daarom met een inwerkperiode tot we weer een fysieke bijeenkomst kunnen organiseren.

Wat ga je doen?

  • Je coördineert de maandelijkse gespreksgroep(en). Je bereidt het thema voor en stuurt de uitnodigen naar de deelnemers.
  • Je bent bij de bijeenkomst(en) aanwezig en begeleidt het gesprek.

 

Wie ben jij?

  • Je neemt afwisselend de rol aan van gespreksleider en deelnemer in een lotgenotencontactgroep.
  • Je communiceert makkelijk, open, betrokken en weet een gesprek zo te begeleiden dat ieder aan bod komt.
  • Je hebt de intentie om je voor een langere tijd in te willen inzetten (gem. 2 uur per week).
  • Je bent bereid om de één of tweedaagse cursus “Groepsgewijs lotgenotencontact” te volgen.

Voor deze rol is het fijn als je al langere tijd stabiel bent. In ieder geval moet je een goed ziekte-inzicht hebben. Betrokkenen zijn uiteraard ook van harte welkom om zich aan te melden voor deze functie.

Wij bieden?jou

  • Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving.
  • Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
  • Je reis- en onkosten worden vergoed.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Natalie Spaans, coördinator landelijk bureau. E-mail: bureaumanager@plusminus.nl. Bellen mag ook: 06-16137555

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 december 2020