Selecteer een pagina

Moderator online gespreksgroepen

Vrijwilligers, studenten gezocht!

Kom je helpen de online community MijnMind vorm te geven / op te bouwen?

Wat doet een moderator?

Als moderator speel je een belangrijke rol op het platform. Je hebt een of meer groepen onder je hoede en bent voor de deelnemers het eerste aanspreekpunt. Je beantwoordt vragen en reageert op opmerkingen en suggesties. Je leidt het gesprek in goede banen en zorgt ervoor dat de spelregels van het platform worden nageleefd.

Wat is MijnMind?

MijnMind komt voort uit de gezamenlijke droom en visie van Plusminus en MIND Ypsilon: één platform voor mentale gezondheid. Een online community waar mensen met elkaar en voor elkaar samenkomen. En zich veilig, gezien en gehoord voelen. Je haalt en deelt er kennis en ervaringen, en komt er tot nieuwe inzichten. Tevens wordt MijnMind de plek waar ook andere cliënten- en familieorganisaties, en zelfregie-initiatieven vertegenwoordigd zijn. De ontmoeting staat centraal!

Plusminus is dé vereniging van en voor mensen met een bipolaire aandoening en hun naasten. We werken aan een betere kwaliteit van leven, betere zorg en maken ons sterk om het stigma op psychische kwetsbaarheid te bestrijden. MIND Ypsilon vindt, verbindt en komt radicaal op voor naasten van mensen met een (ernstige) psychische gevoeligheid.

MijnMind gaat naar verwachting in februari online in de testfase. Direct bij de start zullen er al groepen actief zijn waarbij de bezoeker zich kan aansluiten. Voor deze groepen zijn we op zoek naar (eerste) moderatoren. Ook is het mogelijk om zelf een groep te starten. 

Wat bieden wij?

Je wordt ondersteund door de community managers en maakt deel uit van een groeiende groep moderatoren met wie je kunt overleggen en ervaringen uit kunt wisselen. Om jouw rol als moderator zo goed mogelijk te vervullen krijg je een training. Daarin krijg je uitgebreide informatie over het platform, de spelregels, hoe jij je ervaringskennis inzet en word je getraind in het modereren.

Jouw tijdsinvestering is in overleg. Heb je interesse of een vraag? Neem dan contact op met Natalie Spaans community@plusminus.nl.

We zoeken mensen met eigen ervaring met een psychische kwetsbaarheid en/of vanuit het naaste perspectief. Voor een stage- en/of studieopdracht is deze vrijwilligersrol ook erg geschikt.

www.mijnmind.nl

Vaardigheden

Gepubliceerd op

13 januari 2023