Selecteer een pagina

Redactielid

We zoeken mensen die houden van schrijven, en kritisch willen meedenken over de inhoud en vormgeving van het magazine. In onze redactie staat een goede werksfeer en rekening houden met elkaars grenzen en beperkingen, hoog in het vaandel.
We streven naar een redactieomvang van ongeveer zes personen, inclusief de eindredacteur.

Wat vragen we van kandidaten?

  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, het vermogen om helder te formuleren en aantoonbare ervaring met (journalistiek) schrijven
  • Een tijdsinspanning van ongeveer één dag per week
  • Een minimale bijdrage van twee artikelen per driemaandelijks nummer, waarvan één lang artikel
  • De bereidheid om circa viermaal per jaar een redactievergadering bij te wonen
  • De bereidheid om zo nodig scholing (cursussen) te volgen
  • De bereidheid om kritiek van de eindredactie in de eigen tekst te verwerken, en/of door de eindredacteur aangebrachte wijzigingen te aanvaarden. De kwaliteit van het blad staat in alle gevallen voorop.

Hoe selecteren we?
Graag ontvangen we van iedere kandidaat een email, die in ieder geval de volgende gegevens bevat: personalia, motivatie en (aantoonbare) schrijfervaring. Het is aan te raden om als bijlage een of meerdere eigen teksten mee te sturen (bij voorkeur geen gedichten).
Afhankelijk van het aantal belangstellenden zullen we vervolgens een voorselectie maken. Van de hand van deze geselecteerden ontvangen we graag een concept artikel ter plaatsing in de eerstvolgende PlusMinus. De kwaliteit daarvan is een belangrijk criterium voor de eindselectie.
Kandidaten die zijn afgevallen maar in principe wél aan de eisen voldoen, kunnen als ze daar prijs op stellen ‘in de wachtkamer worden geplaatst’. In het algemeen kunnen we regelmatig nieuwe redactieleden gebruiken.

Reageren?
Belangstellenden kunnen hun reactie sturen naar: redactieplusminus@plusminus.nl.
Zo nodig kunt u op hetzelfde emailadres nadere inlichtingen inwinnen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2023