Selecteer een pagina

Utrecht

 

Regioteam

 

We zijn met zijn vijven. Nieuwe mensen en ideeën zijn van harte welkom

Regionaal contactpersoon: Michiel van Beek 06 24 64 91 21 of utrecht@plusminus.nl
Heb je interesse in gespreksgroepen (ook wel huiskamergroepen genoemd) als lotgenoot of als betrokkene, mail dan naar Eline van der Werff, eline.werff@live.nl.

 

Actueel

Lentewandeling in Amersfoort – zaterdag 29 februari 11.00 – 12.30 

Loop lekker mee op zaterdag 29 februari. We  verzamelen om 11.00 op het parkeerterrein bij pannenkoekenhuis De Kabouterhut, naast het dierenpark. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, maar je kunt ook een kortere route lopen.

Aansluitend kan je samen iets eten en drinken bij het pannenkoekenhuis (op eigen kosten).Het is 20 minuten lopen vanaf station Amersfoort, een paar minuten met bus 70 en er is voldoende parkeerruimte (zie www.kabouterhut.nl).

Opgeven voor deze wandeling kan op ons mailadres utrecht@plusminus.nl, of telefonisch bij onze regiocoördinator Michiel van Beek: 06 – 24649121. Alleen bij heel slecht weer gaat het niet door, wat we van tevoren zullen mailen en doorbellen naar hen die zich opgaven.

 

Muziek thema van de World Bipolar Day – maandagavond 30 maart 19.30 in Utrecht

Ontdek wat muziek kan betekenen bij je herstel. Test je kennis in de muzikale PubQuiz. Kom genieten van live muziek, zoals Youri Lentjes. Hij nam deel aan het 3e seizoen van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter.

 Vrije toegang. In Utrecht centrum, Astare, Lange Nieuwstraat 10, https://www.astare.nl/contact/

 

Gezond geld uitgeven: regiobijeenkomst – dinsdagavond 21 april 19.00

Hoe ga jij met (jouw) geld om? Wat is voor jou belangrijk om geld aan te besteden? Heb je een financiële manie meegemaakt? Geef je ook teveel geld uit? Als je manisch bent, heb je dan de neiging om je financiële zekerheden achter te laten?  

Ontvangst met soep met broodjes. Locatie volgt. Je mag je opgeven via utrecht@plusminus.nl of telefonisch bij Michiel:  Michiel van Beek: 06 – 24649121

Voor in je agenda: Midzomerwandeling 20 juni in Bunnik

 

Lotgenotengroepen

Op dit moment draaien er 7 huiskamergroepen in de regio Utrecht/Amersfoort. Eén groep specifiek voor jongeren, één specifiek voor naasten (ouders en partners van). De rest bestaat uit lotgenoten van alle leeftijden.
Er is veel herkenning in de gesprekken. Een deelnemer verwoordde het zo “Hier kijken de mensen niet vreemd op van mijn verhaal, dat heb ik wel bij mijn familie en collega’s”. Dat is dan ook het belangrijkste, je verhaal kwijt kunnen zonder direct advies. Dat geeft opluchting en ruimte.

 

Psycho-educatie

 

Er wordt PE gegeven bij: Altrecht

 

Overige activiteiten

 

Er worden twee keer per jaar wandelingen en themabijeenkomsten georganiseerd.

Maatjesproject In Wisselwerking
Plusminus Utrecht is een maatjesproject gestart voor lotgenoten. Of je nou een maatje zoekt, of een maatje wilt zijn is niet zo van belang; het kan beide zijn en kan elkaar aanvullen. Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen. Wij maken dan een kennismakingsafspraak met jou, zodat we in kaart kunnen brengen wat jouw interesses zijn en wat je verwacht van een maatje.
Stuur een bericht naar utrecht@plusminus.nl en we nemen contact met je op. Klik hier voor meer informatie