Selecteer een pagina

Zeeland

In Zeeland wordt in principe een keer per jaar in het kader van World Bipolar Day een bijeenkomst georganiseerd om elkaar in real life te ontmoeten. Deze avond is gerelateerd aan een bepaald thema en vaak worden er sprekers (behandelaars en ervaringsdeskundigen) uitgenodigd. Maar er is ook genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen.

Verder heeft de provincie een zelfregiecentrum in Middelburg genaamd ‘Hersteltalent’ die mensen met psychische- en/of lichamelijke problematiek helpt bij het doorlopen van hun eigen herstelproces. Er wordt daar geprobeerd de problematiek hanteerbaar te maken of op te lossen zonder tussenkomst van professionele hulpverleners maar met ervaringsdeskundigen.

 

Regioteam

Zeeland kent geen regioteam maar heeft één regionaal contactpersoon en dat is Petra d’Huy. Voor vragen over de activiteiten binnen deze regio kunnen jullie bij haar terecht. Petra heeft ook een eigen website waar ervaringsdeskundigen, betrokkenen en behandelaars hun verhaal delen over leven met een bipolaire stoornis. Zie: www.petraetcetera.com. Ook kun je lid worden van haar besloten groep op Facebook om in contact te komen met lotgenoten.

Petra d’Huy: 06 22 64 46 52 of zeeland@plusminus.nl

Mensen die geïnteresseerd zijn om ook iets te betekenen voor deze regio kunnen contact met Petra opnemen. Op die manier hopen we een regioteam te kunnen vormen voor deze provincie en zo meer activiteiten te kunnen organiseren.

Lotgenotengroepen

Op dit moment is er geen lotgenotengroep in Zeeland.

Aanmelden via mail

Activiteiten

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland

Psycho-educatie

Er wordt PE gegeven bij: GGZ Emergis in Middelburg en Goes.

Meer informatie hierover is op te vragen bij je behandelaar.

Overige activiteiten

Zeeland heeft een lotgenotenapp. met als doel om samen met andere mensen die last hebben van een bipolaire stoornis en/of betrokkenen zijn activiteiten te ondernemen. Wandelen, ergens iets drinken of andere dingen doen in deze mooie provincie. Iedereen is vrij om een idee in de groep te plaatsen waar anderen op kunnen aansluiten. Kortom: een leuke app. om elkaar in real life te ontmoeten.

Woon je in Zeeland en wil jij ook graag in deze app.?
Stuur dan even een mail naar zeeland@plusminus.nl met als onderwerp ‘groepsapp.’