Selecteer een pagina

Schenkingen of giften

Schenkingen of giften

Ongeveer 210.000 Nederlanders hebben een bipolaire stoornis. Tegelijkertijd is openlijk praten over deze stoornis nog steeds taboe. Je kunt ons steunen met een schenking of gift. Help ons dit taboe te doorbreken! Zo voorkom je dat onze achterban niet de hulp krijgt die ze nodig hebben, lijden in stilte of in een isolement raken. 

Schenkingen of giften

Al sinds 1987 kunnen patiënten en naasten bij onze ervaringsdeskundige vrijwilligers terecht voor begrip, een luisterend oor en persoonlijk advies. In het hele land organiseert plusminus lotgenotencontact. Want niets is zo troostend als de steun die lotgenoten elkaar kunnen bieden. Ook is plusminus betrokken bij een scala aan onderzoeken en projecten gericht op verbetering van kwaliteit van zorg en van leven. Met jouw schenking maak je het mogelijk dat wij ons werk kunnen blijven doen!

 

ANBI en CBF-erkenning

Plusminus is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend als goed doel. Dat betekent dat plusminus geen erfbelasting betaalt en jouw schenking helemaal ten goede komt aan (jonge) mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten. Voor meer informatie over onze ANBI status.

Het CBF is de toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Ruim 570 goede doelen laten zich hen ons toetsen op strenge kwaliteitseisen. Aan deze Erkende Goede Doelen kunnen donateurs gerust geven.

Eenmalige giften

Eenmalige giften worden door de Belastingdienst anders gezien dan periodieke giften en dus ook anders belast. Zo geldt er een drempel voor de aftrekbaarheid van een eenmalige gift. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Belastingdienst.

 

Periodieke giften

Met een periodieke gift ben je voor minimaal vijf jaar donateur. Plusminus stelt jouw periodieke schenking zeer op prijs, want die verzekert de vereniging over een langere periode van een vast bedrag voor langdurige projecten.

Een prettig voordeel is dat jouw periodieke schenking volledig aftrekbaar wordt van de belasting als je aan de voorwaarden voldoet, zodat je een deel van de kosten terugkrijgt van de belastingdienst. Je kunt dus goedkoper schenken…of meer schenken zonder extra kosten natuurlijk!

Start nu met periodiek schenken. Vraag het formulier periodiek schenken op bij bureau@plusminus.nl

Ontvang je de overeenkomst liever per post? Of heb je vragen over de periodieke schenking of het invullen van de overeenkomst? Neem dan contact op met ons bureau op telefoonnummer 033- 3032350 of bureau@plusminus.nl. We staan je graag te woord.

 

Grote giften

Grote gevers zijn van grote betekenis! Met een grote gift kunnen we moedige stappen zetten. We bepalen samen op welke aandachtsgebieden of welke projecten jouw gift wordt ingezet om het verschil te maken. Overweeg je een grote gift? Dan bespreekt ons bestuur graag jouw wensen in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Thuis of op ons kantoor. Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met onze voorzitter via voorzitter@plusminus.nl.