Selecteer een pagina

Een bijzonder mens is overleden. Vandaag-30 juli 2020- is Maarten Biesheuvel na een kort ziekbed op 81 jarige leeftijd overleden. Biesheuvel schreef bijna uitsluitend korte verhalen en gebruikte zijn eigen leven als inspiratiebron. Zijn bipolaire stoornis en zijn levensangst was ook een terugkerend thema in zijn verhalen. In 2018 verscheen het boek Verhalen uit het gekkenhuis. Hij vertelt hierin meermaals hoe het eraan toegaat in het hoofd van een getalenteerd hoogst origineel geestesziek persoon. Soms is dat angstaanjagend, soms herkenbaar vaak komisch en altijd uniek. In een indrukwekkend interview van Matthijs van Nieuwkerk tijdens een uitzending van de Wereld draait door met Maarten Biesheuvel en zijn vrouw Eva was te zien hoeveel liefde er kan zijn tussen twee mensen.

Biesheuvel las met trillende stem een aantal briefjes voor die hij vanuit het gekkenhuis aan Eva schreef. De volgende willen wij u niet onthouden.

29 mei 2018

Lieve Eva,

Vandaag vond ik het heel erg leuk dat u mij al om 13 uur kwam opzoeken. U bent een hele sterke, intelligente en mooie vrouw. Ik ben trots dat ik u de mijne mag noemen en u blijft altijd met beide benen op de grond staan!!!

Kraai goed gegeten en gedronken.

Cijfer:10

J.M.A. Biesheuvel